Mika Viinanen


Mika tutustui CrossFit-harjoitteluun keväällä 2011 ystävänsä kautta, joka halusi nähdä millaisia tuloksia ammattiurheilija saavuttaa WODeissa. Kiinnostus lajiin heräsi heti ja vain vuotta myöhemmin syntyi päätös oman boxin, CrossFit Eastin perustamisesta. Mika asui urheilu-uransa aikana myös Oulussa, joten kaupunki ja ihmiset ovat tuttuja. Myöskin sukua löytyy pohjoisesta, sillä pikkusisko Miia on asunut Oulussa jo vuosia. Nämä asiat olivat ratkaisevassa roolissa siihen, että Mika on avaamassa nyt toista CrossFit-saliaan ja juuri Ouluun.

Nuorempana Mikan lajeina olivat yleisurheilu, jääkiekko ja jalkapallo. Jääkiekon harrastamisesta muodostui lopulta kolmentoista vuoden jääkiekkoammattilaisuus, joka toimiikin vahvana kuntopohjana. Keväällä 2013 päättyneen ammattilaisuran aikana tutuiksi tulivat mm. Suomen, Ruotsin, Venäjän ja Sveitsin kiekkokaukalot ja monet erilaiset harjoittelumuodot. 20 vuoden tavoitteellisen harjoittelun kautta Mika tietää erittäin hyvin, mitä urheilu kovien tulosten saavuttamiseksi vaatii.

Mika on helposti lähestyttävä persoona, jolla on hieno kyky yhdistää ja innostaa ihmisiä. Valmennuksen ohella Mikan päivät kuluvat liiketalouden ja urheilujohtamisen opintojen parissa, sekä muiden yritysten pyörittämisessä. CrossFit- harjoittelussa Mikaa koukuttaa sen monipuolisuus, tehokkuus ja yhdessä treenaaminen. Laji sopii kaikille eikä jätä ketään kylmäksi! CrossFit- porukan yhteisöllisyydessä on paljon samaa kuin joukkueurheilussa – hommia painetaan yhdessä ja kavereita tsempataan eteenpäin.

Hyvää fiilistä, itsensä ylittämistä ja ryhmähenkeä Mika haluaa nähdä myös CrossFit Roudassa.

Koulutus:
CrossFit level 1 Trainer
CrossFit Gymnastics Trainer
Liikunnanohjaaja
Suomen Painonnostoliiton Ohjaajakoulutus, taso 1
Kahvakuulaohjaaja Level 1
C2 soutu, SkiErg & Wattbike seminaari