Ohjeistus koronavirukseen

Ohjeistus harjoitteluun Roudassa                                                                             15.3.2020

Hallitus on linjannut toimintaohjeita koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Tartuntojen vähentämiseksi tulee myös rajoittaa vapaa-ajan toimintaa, kuten lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla. Sali on ympäristönä otollinen paikka pöpöjen leviämiselle. Salilla ollaan toistemme kanssa tekemisissä ja käytetään yhteisiä tiloja ja välineitä.

CrossFit Routa haluaa noudattaa hallituksen linjausta ja haluamme ennaltaehkäistä/ torjua viruksen leviämistä mahdollisimman tehokkaasti. Tästä syystä perumme ohjatut tunnit aikavälillä 16.3–22.3.2020. Salin ovet ovat auki kuten normaalistikin, mutta ohjattujen tuntien tilalla (WOD, Skill, Mobility, On ramp) on mahdollisuus käydä harjoittelemassa omatoimisesti. Open gymillä on helpompi pitää etäisyyttä tosiin, eikä treenjia ole yhtä aikaa salilla niin paljon. Teemme WodConnectiin opasvideoita harjoituksia ja liikkeitä varten.

 

Tiedotamme lisää jatkosta ensiviikolla, viimeistään ensi sunnuntaina 22.3. Toivottavasti ymmärrätte tilanteen ja toivottavasti pääsemme mahdollisimman pian normaaliin arkeen

 

Pidäthän siis huoli ainakin näistä seuraavista asioista, jotta voimme jokainen omalta osaltamme välttää mahdollisten pöpöjen leviämistä niin nyt epidemian keskellä, kuin ihan jatkossakin:

– ÄLÄ tule salille, mikäli sinulla huono olo, yskää, flunssan tai kuumeen oireita. (tämä pätee tietysti normaalistikin)

– ÄLÄ tule salille, jos olet JUURI vieraillut ulkomailla. Pidä vähintään 7 päivän omaehtoinen karanteeni.

– KÄSIHYGIENIA: PESE KÄDET SAIPPUALLA, kun tulet salille ja pese kädet, kun lähdet salilta! Käytä kertakäyttöpyyhkeitä.

– Älä pyyhi tai koskettele kasvojasi, jos et ole vasta pessyt käsiä.

– Myös käsidesifiointiainetta löytyy ympäri salia, hyödynnetään niitäkin.

– Kiinnitetään yhdessä huomiota mm. tankojen/välineiden puhtaana pitämiseen salilla. Puhdistuspullojen määrää on lisätty.

– Otetaan edelleen ilo irti treenaamisesta!

 

Miten toimit, jos epäilet koronavirus-infektiota

Jos sinulla on vain lieviä oireita, sairasta kotona.

jos vointisi huononee ja tarvitset arviota sairaanhoidon tarpeesta, soita OYS:n ympärivuorokautisesti palvelevaan neuvontanumeroon, puh.  08 315 2655.

Jos epäilet tai tiedät olleesi tekemisissä koronavirukselle altistuneen henkilön kanssa, ei tarvitse reagoida, vaan voit elää normaalielämää. Jos saat selkeän hengitystieinfektion, joka merkittävästi huonontaa vointia, soita päivystyksen ympärivuorokautiseen neuvontapuhelimeen.

Koska koronavirus-infektioon liittyvät ohjeistuksia voidaan joutua päivittämään jatkuvasti, niin toimimme viimeisimpien ohjeiden mukaan. Voit seurata Oulun kaupungin sivustoa; https://ouka.fi/korona, joka on tarkoitettu kaikille kaupunkilaisille.

THL:n ohjeet 13.3.2020

  • koronavirus aiheuttaa valtaosalle vain lievän taudin
  • jos sinulle tulee kuumetta, yskää, nuhaa tai lihassärkyä, niin jää kotiin kunnes oireet loppuvat
  • älä hakeudu terveydenhuoltoon tai testeihin elleivät oireet pahene tai pitkity
  • jos sinulle tulee hengenahdistusta, niin hakeudu hoitoon. Soita ensin neuvontapuhelin numeroon
  • jos kaikki lieväoireiset hakeutuvat hoitoon tai testeihin, niin vakavasti sairaat vaarantuvat

 

Terveisin                                                                                         Voit olla yhteyksissä:

CrossFit Roudan valmentajat                                                        Jori Haapainen, 044-3357963

info@crossfitrouta.fi