Mitä on painonnosto?

“Weightlifting, Olympic weightlifting”

Painonnosto on urheilumuoto, jossa urheilija pyrkii kahdella kädellä nostamaan mahdollisimman painavan levypainoisen tangon ylös suorille käsille. Lajissa nostot tehdään kahdella eri tekniikalla – tempaus ja työntö.  Voittaja on suurimman yhteistuloksen nostanut. Painonnostoa on harrastettu jo 1800- luvulta lähtien ja se on olympialaji.

Liikkeet

Painonostoon kuuluu kaksi pääliikettä – tempaus ja työntö. Harjoituksissa toki treenataan monipuolisesti näitä kahta pääliikettä tukien. Tärkeää tässä lajissa on tekniikka,  koko kehon voima ja tasapaino. 

Routa Weightlifting

CrossFit Routa tarjoaa laadukasta painonnosto valmennusta. Painonnosto valmennus tapahtuu CrossFit Roudassa 200m2 omatoimisalin puolella, missä neljä isoa (3x3m) painonnostolavaa, reippaasti kyykkypaikkoja, tankoja ja painoja.

Tunneille otetaan max. 8 urheiljaa kerralla, jolloin jokainen tunnille osallistunut urheilija saa varmasti henkilökohtaista valmennusta.

Valmentajina toimivat:

Suomen painonnostolegenda Miika Antti-Roiko

Suomen maajoukkueen valmentaja ja koulutuksesta vastaava Jimmy Taivaloja 

Suomen mestari Sadia Noor-E

Kaikki valmentajamme ovat suorittaneet Painonnostoliiton hyväksymän Painonnosto-ohjaajan koulutuksen.

Kenelle painonnosto sopii?

Painonnosto sopii kaikenikäisille ja kaikenpainoisille. Painonnosto lisää voimaa, tasapainoa, nopeutta, räjähtävyyttä ja liikkuvuutta. 

Painonnoston aloittaminen

Aloittaaksesi säännöllisen painonnosto harjoittelun, sinun tarvitsee vain tulla tutustumaan tunnille. Älä huoli, vaikka aikaisempaa kokemusta lajin parista ei olisi, sillä valmentaja opastaa ja ohjaa sinua tunnilla. Harjoittelu aloitetaan jokaisen nostajan taitotason mukaisesti. Ensimmäisen tutustumiskäynnin jälkeen voit jatkaa harjoittelua ostamalla haluamasi jäsenyyden. 

Tunnilla opetellaan oikeat tekniikat tempaukseen ja työntöön. Lisäksi käydään perusteellisesti läpi näiden liikkeiden apuliikkeitä, jotka auttavat hahmottamaan paremmin tempauksen ja työnnön mekaniikat. Tempaus, rinnalleveto ja työntö ovat monipuolisia koko kehon liikkeitä. Ne kehittävät kokonaisvaltaisesti voimaa, räjähtävyyttä ja tasapainoa. Nämä kaikki opetetaan turvallisesti Miikan ja Sadian johdolla. 

Tarkista painonnoston aikataulut täältä, ja laita viestiä osoitteeseen info@crossfitrouta.fi, niin varataan sinulle paikka ensimmäiselle tunnille! 

fiSuomi