Mitä on CrossFit?

“Constantly varied, functional movements and high intensity”

CrossFit on laaja-alainen voima- ja kunto-ohjelma, joka perustuu monipuolisiin ja vaihteleviin toiminnallisiin liikkeisiin. Treenit ovat lyhyitä ja intensiivisiä ja niissä yhdistellään esimerkiksi juoksua, soutua, voimisteluliikkeitä, painonnostotangolla tehtäviä liikkeitä, naruhyppelyä ja kahvakuulaliikkeitä. CrossFit-harjoittelun erikoisuus ja vahvuus on sen monipuolisuus ja se, ettei siinä erikoistuta vain tiettyjen ominaisuuksien kehittämiseen. Tavoitteena onkin kehittää tasaisesti urheilijan kaikkia kymmentä tärkeää ominaisuutta:

  1. hapenottokyky
  2. lihaskestävyys
  3. maksimivoima
  4. notkeus ja liikkuvuus
  5. räjähtävä voima
  6. nopeus
  7. koordinaatio
  8. ketteryys
  9. tasapaino
  10. liiketarkkuus

Kenelle CrossFit sopii?

Henkilökohtainen ryhmissä toteutettu valmennus takaa sen, että CrossFit soveltuu erinomaisesti sekä huippu-urheilijan, että tavallisen kuntoilijan voima- ja kunto-ohjelmaksi. CrossFit harjoitukset ovat muokattavissa kaiken ikäisille ja kuntoisille ihmisille.

Liikkeet

CrossFit-harjoittelussa käytettävät toiminnalliset liikkeet ovat luonnollisia ja turvallisia. Toiminnallinen liike ei ole yksittäisen lihaksen treenaamista vaan luonnollisten liikkeiden ja liikeratojen harjoittamista.

Korkea intensiteetti

CrossFit-treenit ovat lyhyitä ja kovia, tämä takaa parhaat tulokset lyhyimmässä mahdollisessa ajassa. Yksi syy CrossFit harjoittelun suosioon on juuri se, että voit treenata todella tehokkaasti lyhyessäkin ajassa. Vaikkakin harjoitukset ovat kovia ja haastavia, soveltuvat ne silti kaikenikäsille ja –kuntoisille perusterveille ihmisille. Harjoitusten haastavuus on säädettävissä sopivaksi sekä huippu- urheilijalle että tavallisille perheen äideille tai seniori-ikäisille. Käytännössä harjoitusten säätäminen tarkoittaa sitä, että määrättyä painoa voidaan keventää (myös nostaa) ja toistojen määrää vähentää tai lisätä tarpeen mukaan. Lisäksi vaikeimmille liikkeille on kehitetty vaihtoehtoisia liikkeitä.

Vaihtelevuus

Yksikään treeniviikko ei ole samanlainen. Sama yksittäinen treeni saattaa toistua vain muutaman kerran vuodessa. Treeneissä käytettäviä liikkeitä, välineitä, kestoa, vastusta, toistojen määrää ja ympäristöä vaihdellaan jatkuvasti. Monipuoliset treenit pitävät harjoittelun mielekkäänä. CrossFit-harjoittelu on alunperin kehitetty ammattilaisille, joiden työ on fyysisesti vaativaa kuten poliiseille, palomiehille ja ammattisotilaille, joiden työssä ihmisten henkiinjääminen voi olla kiinni fyysisestä suorituskyvystä mitä yllättävimmissä tilanteissa.

CrossFitin aloittaminen

Harjoittelun aloittaminen CrossFit Routa -salilla edellyttää, että olet suorittanut On Ramp -alkeiskurssin. CrossFit On Ramp -kurssilla opetellaan olennaisimmat CrossFit:ssä käytetyt tekniikat ja jokainen harjoituskerta sisältää myös CrossFit-harjoituksen MetCon=metabolic condition workout. Jo alkeiskurssilla kunto- ja voimatasot nousevat aivan varmasti! Kurssille voi osallistua kaikki kunto- ja osaamistasosta riippumatta. Kurssin jälkeen on edellytykset osallistua CrossFit tunneille. Ilmoittaudu On Ramp -kurssille tämän sivun alareunasta.  Kaikki On Ramp -kurssimme sisältävät noin 10 tuntia CrossFit harjoittelua, kurssiaikataulut löydät Aikataulut-sivulta.

Jos tunnet omaavasi riittävät taidot harjoittelun aloittamiseksi, tällöin järjestetään erillinen katselmuskerta yhdessä valmentajien kanssa. Näin varmistumme, että sinulla on hallinnassasi tarvittavat tiedot ja taidot itsenäistä CrossFit-harjoittelua varten. Ota tässä tapauksessa yhteyttä asiakaspalveluun.

On Ramp

On Ramp -kurssit: kurssin nro. / kuukausi

On Ramp 088 Huhtikuu

16.4. Tiistai klo 18:00-19:15

18.4. Torstai klo 18:00-20:00

21.4. Sunnuntai klo 13:00-15:00

23.4. Tiistai klo 18:00-19:15

25.4.  Torstai klo 18:00-20:00

28.4. Sunnuntai klo 13:00-15:00

Vapaat paikat: 3

On-Ramp -kurssi on CrossFit peruskurssi. Aloittaaksesi säännöllisen CrossFit-harjoittelun, tulee sinun ensin osallistua On-Ramp -peruskurssille tai osoitettava CrossFit-osaamisesi erikseen sovitulla katselmointitunnilla. On-Ramp -kurssin jälkeen voit jatkaa CrossFit-harjoittelua ostamalla haluamasi asiakkuuden, joita ovat: 12 kk-, 24 kk tai toistaiseksi voimassaoleva asiakkuus.

Harjoituksia on 3 kertaa viikossa eli yhteensä 6 kertaa. Yksi harjoituskerta kestää 75-120min. On suositeltavaa, että pääset osallistumaan mahdollisimman monelle tunnille. Asioita kerrataan kuitenkin perusteellisesti useaan otteeseen kurssin aikana. Jokaisen kurssille osallistuvan tulee täyttää perustietolomake verkkosivuillamme, joka tapahtuu tuotteen oston yhteydessä. Tutustu tilaus- ja sopimusehtoihin ja hyväksy se ennen kuin hyväksyt oston.

kurssin hinta 168€

Mikäli haluat tilata On Ramp -kurssin ja 1kk harjoittelua kurssin jälkeen, valitse “kyllä” (tämä paketti on 218€, erikseen ostettuna 258€). Yhden kuukauden harjoittelu alkaa seuraavana päivänä On Ramp -kurssin jälkeen.

Ryhmään mahtuu enintään 20 henkilöä.

fiSuomi